Afgelast vanwege oorlog Oekraïne.

Feest in Westerbork!  

      voorbeeld                                                               Foto: ’Westerbork: Dorp van de Vrijheid’ tijdens de feestweek van 2010.

De Kerngroep ’75 jaar Vrijheid’ organiseert van 4 tot en met 10 april een groots feest, omdat het 75 jaar geleden is dat Nederland werd bevrijd en wij onze vrijheid terug kregen. 

Het wordt een feest met een aaneenschakeling van hoogtepunten. We gaan van de Zandtekenaar op maandag via het Totaaltheater ’Verraad in ochtendgloren’ op de dinsdag. En in de tweede helft van de week van de Ontvangst van KTR en de Culturele avond op de donderdag via de Feestavond op de vrijdag naar de apotheose op de zaterdag met de Herdenking, Para-sprongen, een tankroute, de Parade en het Vrijheidsfeest. Op de zondag sluiten we dan af met de Kerkdienst in de tent. En tussen al deze hoogtepunten is nog van alles te beleven. En dat alles in een dorp dat is aangekleed met 75 historische foto’s.

Dit feest had in 2020 gevierd moeten worden, maar de pandemie zorgde ervoor dat we het pas in 2022 kunnen uitvoeren. Twee jaar gewacht, maar eindelijk is het zover! De Kerngroep ’75 jaar Vrijheid’ hoopt dat het een onvergetelijke week zal worden. We nodigen iedereen uit om samen de vrijheid te vieren.

NB: Onderstaand programma is onder voorbehoud. De corona-pandemie en de (gevolgen van de) geldende overheidsmaatregelen maken het lastig om een definitief programma te maken. Daarom betitelen we het programma als ’voorlopig’. 

Lees het hele overzicht onder het kopje ’Agenda’ op deze website.

Lees meer over ’Drenthe Liberty Tour ’22’ op de website van Keep Them Rolling.

                                   Logo Westerbork: Dorp van de Vrijheid

Nationale driekleur.

Nationale driekleur.

Van maandag 4 t/m zondag 10 april Feestweek 2022 Westerbork: Dorp van de Vrijheid. Met vanaf woensdag Drenthe Liberty Tour 2022.

Van maandag 4 t/m zondag 10 april Feestweek 2022 Westerbork: Dorp van de Vrijheid. Met vanaf woensdag Drenthe Liberty Tour 2022.

Foto: Asser Courant

Foto: Asser Courant

Logo 75 jaar vrijheid Westerbork

Logo 75 jaar vrijheid Westerbork